L’Hostalet és una masia rural situada a 400 m del nucli de Serrateix, al Baix Berguedà. Aquesta masia ja existia al segle XIV, però va patir 3 canvis importants en la seva estructura en els anys 1649, 1701 i 1758.

Antigament s’anomenava Comelles Sobiranes i durant la Guerra dels Carlins es va utilitzar d’hospital i prengué el nom de l’Hostalet. Anys mes tard la casa va continuar sent un hostal.

Consta de 3 allotjaments rurals independents, amb capacitat per 4-5 persones i identificats cadascun d’ells amb el nom de l’estança que el carateritza: La Sala, L’Era i la Cuina. 

La Sala

Es conserva l’antiga sala-menjador de la masia. Té capacitat per a 4 persones més un llit supletori. Última reforma any 2017.

casa1

L’Era

Situada a la planta baixa , conserva l’entrada original de la masia. Té capacitat per a 4-5 persones. Última reforma el 2018.

casa2

La Cuina

Aquest allotjament conserva la típica cuina Catalana, amb la seva llar de foc original i els seus festejadors. Té capacitat per a 4 persones.

casa3

Tots ells disposen de cuina totalment equipada, amb microones, WC amb dutxa, llar de foc, Wi-fi. Roba de llit i tovalloles incloses.

Els tres allotjaments tenen accés als serveis del càmping.